Maak kennis met projectmanager Tom: “2 werelden gecombineerd in 1 functie; mijn nieuwe droombaan was geboren”

Sinds augustus is Tom onderdeel van ons team – en wel als projectmanager. Benieuwd naar Tom zijn achtergrond, in zowel de tuinbouwsector als energiebranche, en zijn energieke motivatie? Tom vertelt je erover:

“Mijn naam is Tom Markus, sinds 1 augustus 2023 ben ik in dienst bij het mooie Samax. Na een korte uitstap buiten de tuinbouw, maar in de energiebranche bij Greenchoice, heb ik toch besloten dat ik de tuinbouw niet achter me kan laten. Mijn vijf jaar ervaring bij Stolze Installatietechniek hebben mij een mooi netwerk van kwekers en leveranciers opgeleverd, wat mij wegwijs maakt in de tuinbouwwereld. Daarnaast heeft mijn korte uitstap bij Greenchoice mij op weg geholpen in de energiebranche. Niks mooier dan die twee werelden combineren in één functie; mijn nieuwe droombaan was geboren. 😉

Ik ben eigenlijk al jaren geïnteresseerd in duurzaamheid en energie – en dat is ook precies wat mijn interesse heeft gewekt in de functie bij Samax: de transitie naar een volledig duurzame tuinbouwwereld is uiteindelijk waar ik naar streef. In mijn nieuwe functie bij Samax kan ik aangesloten leden adviseren en begeleiden met hun eigen weg richting een duurzame manier van ondernemen. En dan bedoel ik niet alleen duurzaam in de manier van energieverbruik, maar ook op een manier dat past bij de manier van ondernemen, die bij iedereen anders kan zijn.

Het mooie aan de tijd waarin we nu leven is dat de energietransitie helemaal hot is. Tenminste, ik vind dat mooi en dat geeft mij de motivatie om hier helemaal in op te gaan. De technieken die ontwikkeld worden op het moment, zoals CO2 afvangen/gebruiken of warmtepompen, zijn voor mij mooie toepassingen om in te duiken. Op basis van energieprofielen valt te toetsen of het zinvol is om in te investeren – en, zo ja, wanneer. Daarnaast vind ik het schakelen en overleggen (lees: bakkies drinken 😉) met de kwekers leuk om te doen. De dynamiek in veel bedrijven en tegenwoordig op de energiemarkt geeft mij veel energie.”

Welkom bij het team, Tom!

Dit vind je misschien ook interessant

Prinsjesdag 2023: wat verandert er voor de tuinbouw?

Prinsjesdag 2023: wat verandert er voor de tuinbouw?

De troonrede is uitgesproken, de miljoenennota en rijksbegroting zijn overhandigd aan de Tweede Kamer en de ...
Accu’s, e-boilers en warmtepompen: gamechangers in de glastuinbouw?

Accu’s, e-boilers en warmtepompen: gamechangers in de glastuinbouw?

We zien de energiemarkt met de opkomst van duurzame energie hard veranderen. De elektraprijzen zijn op de dag ...
Energiebesparingsplicht: deadline nadert!

Energiebesparingsplicht: deadline nadert!

Per 1 juli 2023 is ieder tuinbouwbedrijf verplicht gesteld om de toegepaste energiebesparende maatregelen te ...
Corné over ‘economie van belichting’ tijdens het LichtEvent

Corné over ‘economie van belichting’ tijdens het LichtEvent

"Zorg voor flexibiliteit en voor een meer divers pakket aan warmtebronnen. Alleen vertrouwen op de WKK, dat kan ...
Accu’s, e-boilers en warmtepompen: gamechangers in de glastuinbouw?

Accu’s, e-boilers en warmtepompen: gamechangers in de glastuinbouw?

We zien de energiemarkt met de opkomst van duurzame energie hard veranderen. De elektraprijzen zijn op de dag ...